31.3.2013

Kasvua

Kasvun ihmettä monessa muodossa töllötellään huushollissamme tänäkin keväänä. Viime vuoden kasvatteluyritykset luisuivat enemmän tai vähemmän persausosaston puolelle, mutta lannistumatta kylvin tänäkin keväänä tomaatin siemenet lämpöisempiä kelejä odottelemaan. Viimevuotinen kasvihuone otetaan käyttöön tänäkin kesänä, toivottavasti paremmalla tomaattimenestyksellä. Kasvamassa on mustaa, valkoista, sydämenmuotoista ja pienenpientä, ihan vaan hifistelläkseni (lisää lukiessa ripaus itseironiaa tähän lauseeseen).

29.3.2013

Keltainen

Olo on keltainen auringonpaisteisen ja puuhakkaan päivän jälkeen. On siivottu, leivottu, nukuttu, vierailtu ja oltu vierailtavana. On katsottu, kun vesi tippuu räystäistä ja elvytetty vedenpuutteesta nuupahtaneita yrttejä. On sallittu itselle lasillinen viiniä pitkän viikonlopun kunniaksi, se maistui hyvälle ja pirskahtelevalle. Juuri niinkuin kevät.

27.3.2013

Mikä pääsiäinen

Pääsiäinen on tässä huushollissa melko huonolla mallilla, jos katsoo rairuohon kasvukäyrää, mutta ihan ookoo-mallissaan jos minisuklaamunien ja mämmin syöntitiheyttä on uskominen. Tämä mukamas-pääsiäisentuoksuinen äiti päätti laittaa ruohot itämään hitusen myöhään: siemenpussin takaa löytynyt "itämisaika n. 5 vrk" -teksti ei lupaa hyvää projektin etenemiselle toivotussa aikataulussa. Tämä tarkoittanee sitä, että sunnuntain tienoolla saattaa elmukelmun alla hyvinkin jo vihertää. Onhan siinäkin kohti toki vielä pääsiäistä jäljellä ainakin päivä.

Suunnitteilla:
- pääsiäisruokia (lammasta, rahkapiirakkaa)
- erään maton saattaminen loppuun kutoen
- poikasen kevättakin alullesaanti vihdoin ja viimein
- kuulema olohuoneen järjestyksen muuttaminen
- seurustelua, ystäviä, lisää juhlaruokaa!

Uhkia suunnitelmille:
- allekirjoittaneen 1-4 h mittaiset päivittäiset päiväunet
- edellämainituista tirsoista vähät välittävä, piinallinen väsymys
- edellämainituista suunnitelmista ja väsymyksestä vähät välittävä, aurinkoinen ja touhukas miltei-kaksivuotias (tirsat sentään maittavat).

Näillä eväin kohti pitkää viikonloppua ja pääsiäishumua.

22.3.2013

Kangaskuvia

Olenpa tylsä. Nimittäin siksi, että laitan tänne nyt ihan samat kuvat toissapäiväiseltä kuvausreissulta kuin mitkä päätyivät Käpysen blogiin. Meikäläinenhän käyttää päivittäin päälle kaksi tuntia päiväunien nukkumiseen, joten tätä blogimateriaalia ei pääse kertymään ihan niin paljon kuin ajattelin. Pakattiin kuitenkin torstaina metritolkulla kangasta mieheni kanssa laukkuihin ja painuttiin lähimetsikköön - no, ei ihan siihen lähimpään mutta siihen seuraavaksi lähimpään - kuvailemaan Käpysen kankaita ihanaan kevätaurinkoon. Ja viimaan. Samalla ihastelin pitkästä aikaa, miten puut voivat olla niin kauniita korkeuksissaan, ja miten sievä on tuo metsämyyrän (?) jättämä jälkijono keväthangella. Kuvat tulevat käyttöön Käpysen uusille verkkosivuille, jotka ovat tuolla edellä mainitulla aviomiehellä jo työn alla. Kuvissa näkyy Leena Rengon suunnittelema Mustikka- sekä meikäläisen oman Saharaita-kuosi, kankaat löytyvät täältä.

Reilu viikko laskettuun aikaan. Pieni vanupuku on valmiina, samoin kahden lapsen kuljetukseen sopivat rattaat. Vauvan vuokrasänky saapui tänään - vuokrasänky siksi, ettei makuuhuoneeseen mahdu kahta pinnasänkyä... ainakaan siten, että järki pysyisi tallella. Saatika pinna- ja taaperosänkyä. Isompi lapsi siirtyköön isompien lasten sänkyyn sitten, kun yläkerran remontti TOIVON MUKAAN *koputtaa puuta* valmistuu joskus kesän mittaan ja perheen nukkumatilat siirtyvät sinne. Suunnitelmat on sentään jo lyöty lukkoon ja työmiehet varattu, itse sitten levytetään ja tapetoidaan ja viimeistellään. Kyllä, vauva-arjen keskellä. Mikä vitsi.

14.3.2013

Pullantuoksuinen
Olen, ainakin kerran vuodessa. Loppuraskaudesta yksittäisestäkin pullanautinnosta sakotetaan valtavalla närästyksellä, mutta suurin osa pullasta päätyikin tuoreeltaan pakkaseen nautiskeltavaksi tulevina, vähemmän tiineinä aikoina.

11.3.2013

LippuliinaOlohuoneen talvinen kukkaköynnös vaihtui keväisempään lippuliinaan. Kolmiotilkkuja on vieläkin työn alla, saas nähdä mitä niistä syntyy...

Pahoittelut laajempien rajausten puutteesta. Meillä kun ei nähkääs oikein osata sisustaa ja kotimme on siksi hieman ujo kuvauskohde.

6.3.2013

KeskiviikkoIhan tavallista elämää tänään:
- Paikallisesta tavaratalosta bongasin pienemmän Kartio-maljakon savunharmaana alehintaan. Täydellinen tulppaaneille. Kaunis väri.
- Ostin uudet (lasten) tussit, korvamerkitsin ne itselleni. Kaksivuotias ja kaksivuotiaan iskä pärjätkööt vanhoilla seteillä, joiden värivalikoimaa kuivuus on jo ehtinyt verottaa. Lasten tussit on just hyviä meikäläisen käyttöön: tarpeeksi kapea terä, huokea hinta eikä muste leviä tavallisella paperilla. Hinnalla 6€/lajitelma näitä raaskii ostaa vaikka useamman laatikon vuoteen, mutta ei ole vielä tarvinnut sillä musteet kestävät yllättävän pitkään käyttökelpoisina.
- Kasasin keskeneräiset lanka-askareet kenkälaatikkoon. Miten en tätä ole älynnyt jo aiemmin?
- Joutomaan Saapasjalkakissan sunnuntai viime kesältä sai viimein kehykset, enää ripustus puuttuu. Samoin puuttuu kahvinkeittosopen seinähyllyiltä viime syksyisen uudelleenjärjestelytempauksen jäljiltä.

4.3.2013

Helou maaliskuu
Ensin plus viisi, sitten miinus kaksikymmentä. Mutta aurinkoista sentään. "Kiikas aini paittaa tiimään", sanoo esikoinen. Laulaa aamuisin rati riti rallaa sängyssään, titi-titi-talla. Tapahtui totaalipaluu kotiäidin arkeen, kun vauvarokko tuli kylään heti äitiysloman alussa, hiihtoloma heti perässä hiihtäen. Onneksi tuon perheen uhmaisimman mieliala on jo rokon jäljiltä piristynyt, ja elo kotinurkissa päivystäen alkaa tuntua jo itse kustakin sangen miellyttävältä. Tasan kuukausi aikaa valmistautua uuden perheenjäsenen saapumiseen.