23.9.2013

KahdestaanViikonlopun jälkeen tuntuu hassulta olla kotona ihan kahdestaan. Ulkona sataa, ja pikkuisella on ollut edellisen päivän kuumetta. Ollaan sisällä, mittailen huoneita askeleilla ja yritän orientoitua tekemään vähän töitäkin sillä välin kun vauva nukkuu. Kun uhmaikäinen ei ole kotona pahoittamassa mieltään milloin mistäkin, sylittelen vauvaa kaikessa rauhassa. Kameran ISO-asetus on jäänyt automaatille, ja huomaan että hämärän päivän kuviin tuoma rakeisuus on pehmeää ja miellyttävää. Iltapäivää kohti sää selkenee, ja pääsen hakemaan kaksivuotiaan hoidosta kastumatta matkalla. Päivän aikana on jo ehtinyt tulla ikävä, ja hakumatkalla toivon, että lapsella on tänään vähän helpompi päivä.

20.9.2013

SaalisLöysin Kontista mitä kauneimmat kahvi(tee?)kupit. Tämmöisiä olen etsiskellyt kirpputoreilta jo jonkin aikaa, mutta viime aikoina koluamisreissuille ei ole päässyt kovin usein. Ehkä ihan hyvä niin. Pitäisi päästä eroon entisestäkin turhukepaljoudesta, eikä siihen auta se, että kantaa uutta turhuketta (se ei ole turhuke, jos siitä voi juoda kahvia!) sisään.

13.9.2013

Omenainen herkku

Pihallamme kasvaa vanha, luultavasti 50-vuotias omenapuu. Saman ikäinen siis kuin talommekin, ja huonoon paikkaan valtavan tammen varjoon kasvanut. Tänä vuonna, kun naapurien puut notkuvat hedelmien painosta, meidänkin puuvanhuksemme tarjosi ennätyssaaliin: ainakin 20 omenaa. Heh heh, aika surkuhupaisaa, mutta itseasiassa tuo omenamäärä on meidän talouteemme aivan passeli. Omenat on kirpeitä ja hyvin makeita, minun makuuni parhaita omenia joita olen ikinä maistanut. Kypsyessään ne muuttuvat hieman jauhoisiksi, joten tykkään itse syödä omenat hieman alikypsinä kun niiden malto on vielä kiinteää. Lajiketta en ole saanut vielä määritettyä, sillä piirteitä tuntuu olevan useammastakin lajikkeesta.

Viimeiset omenat tarjottiin eilen ja toissapäivänä vieraille perinteisen ja maailman yksinkertaisimman omenaherkun muodossa:

- x määrä omenia (joku ohje sanoo että kilo, itse käytin vähemmän), viipaloi ja kuori jos haluat, minä en halunnut.
- 100 g voita
- 1 dl fariinisokeria
- 3 dl kaurahiutaleita

Lado omenat uunivuokaan. Voit ripotella omenien päälle kanelia tai inkivääriä, tai muuta mieleistäsi maustetta. Sulata voi -pehmittäminenkin riittää-, sekoita sokeri ja kaurahiutaleet voihin. Peittele omenat hellästi kaura-voi-seokseen, paista uunissa 200 asteessa n. 20-30 minuuttia, kunnes kauraseos on saanut hieman väriä ja voi ja sokeri ovat alkaneet karamelisoitua. Nauti sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kanssa. Jäätelökin voisi olla hyvä ajatus.

Valmiista omenaherkusta en napannut tähän kuvaa, sillä se katosi niin nopeasti kohti ääntä.
Ihanaa viikonloppua!

10.9.2013

Sääpäiväkirja


Uusi rakkauteni. Pitkästä aikaa printti sykähdyttää ja paljon, harmi vain ettei vesiväritaidetta saanut isomman koon mukiin. Opettelen juomaan aamukahvini siis pienestä mukista ja totean, että jäähtyy se siinäkin melkein kylmäksi asti - kylmän kahvin määrä vain on pienempi. Ikkunasta näkyvä päivän sää ei ole yhtä myrskyinen kuin kahvikupissa. Tekemättömät (edelleen) pihatyöt vieroksuttavat, paljon enemmän kiinnostaisivat siistit sisäaskareet, kuten vaikkapa neulominen.

Tämän viestin tarjosi teille aamuviideltä parkumaan herännyt ja aamuyhteentoista asti nukkunut pikku piltti, sekä eräs taitto-ohjelma, joka nähtävästi vaatii toimiakseen (toivottavasti!) lukuisia asennuksia ja uudelleenasennuksia. Hohhoi ja hyvää huomenta!

6.9.2013

Syysretkellä


Retkellä mummolan lähimetsässä pikkurosmon kanssa. Hän uitti purjeveneitään, minä taistelin kolmipyöräisten kanssa kivikkoisella polunpätkällä. Samalla tuli testattua hepun uusien kenkien vedenpitävyys johon suhtauduin skeptisesti a) hinnan ja b) merkinnän "waterproof" (mitä, ei goretexiä tai mitään muuta texiä?) vuoksi, ja tulin yllätetyksi positiivisesti. Rannalle joku oli kasannut keon aamupäivän auringossa kimaltavia, rantakivikon hiomia aarteita. Minä löysin kaksi metsän aarretta, kun ei ole tuota sienisilmää sen enempää siunaantunut.

Aamupala oli juhlava hääpäivän vuoksi. Huomenna juhlitaan miehen syntymäpäiviä. Ja muutaman viikon päästä aloitan uuden harrasteen ja palaan joukkuelajien ääreen huikean pitkän tauon jälkeen. Hih!