Talvinen tomaattikeitto


Tehdään meillä ruokaa talvellakin. Vähän laiskasti vaan. Mutta tässä aika täydellinen mausteinen tomaattisosekeitto kylmeneviin talvi-iltoihin. Resepti on omasta päästä, mutta ei mikään kovin innovatiivinen; muita samanlaisia riittänee pilvin pimein. Nauti hyvässä seurassa voilla sivellyn ruisleivän (tai miksei vaaleankin leivän) kera.

Talvinen tomaattikeitto

1 sipuli
3-4 valkosipulin kynttä
1 litra tomaattimurskaa
kasvisliemikuutio
1 porkkana
n. 100 g selleriä
kolme laakerinlehteä
vuohenjuustoa tai muuta (tuorejuustoa, sulatejuustoa.. jne)
mustapippuria, chiliä, basilikaa

Kuullota sipulit, lisää tomaattimurska ja sinne liemikuutio. Raasta porkkana ja selleri, kypsyvät näin nopeammin. Muista laakerinlehdet. Keitä jonkun aikaa, ainakin sen verran että kasvikset kypsyvät. Pitempään hauduttamalla saat maukkaampaa soppaa. Mausta keitto oman maun mukaan (meillä keitosta tuli melko tulista) ja lisää loppuvaiheessa vuohenjuusto, tai vaikka sulatejuusto jos et ole vuohenjuuston ystävä. Soseuta soppa ennen tarjoilua.

Itse en tykkää selleristä juurikaan, mutta laitoin sitä kuitenkin soppaani, mausteeksi. Porkkanaa voi laittaa enemmänkin, tuo yksi porkkana ei juuri sopassa maistunut. Miksei voisi laittaa mukaan myös perunaa tai vaikkapa pastaa. Ehkä se pasta pitäisi keittää erikseen ja lisätä vasta soseutuksen jälkeen, suosisin ehkä jotain pienikokoista lajiketta. Ja tuo laakerinlehti, ehkä sitäkin oli liian vähän? Loraus punaviiniä kruunaisi tämän sopan, mutta tekohetkellä sitä ei ollut saatavilla. Eli ihan hyvää soppaa tämmöisenäänkin mutta vielä olisi varaa tuunata, heh.

Hyvää viikonloppua.

Kommentit

Suositut tekstit