Uuden vuoden lupaus


En yleensä tee uudenvuoden lupauksia. Mutta tänä vuonna ajattelin poiketa totutusta ja uhmata kohtaloa; tehdä lupauksen itselleni jota suurella todennäköisyydellä en pidä kuitenkaan. Mutta mistäs sen ikinä tietää jos ei kokeilekaan. Minun uudenvuoden lupaukseni siis on, että saatan vuonna 2013 loppuun kaikki (hui!) keskeneräiset käsityöt. 

Seuraavassa surullinen kuvakavalkadi blogissa nähdyistä ja edelleen keskeneräisistä töistä, jonka toivon inspiroivan allekirjoittanutta täyttämään lupauksensa: (eivätkä tässä todellakaan ole kaikki keskeneräisyyteni)


Tuftaus - status: reunat viimeistelemättä, nukka osittain auki leikkaamatta.Virkattu tummanharmaa matto - status: kesken, sijoituspaikka tuntematon (kellarissa? Yläkerran rappusissa?)


Tilkut - status: ommeltu yhteen, yhdessä kohtaa mittavirhe leikatessa joten vaatii pienen purku-täsmennys-operaation. Vielä vanu väliin ja taustakangas.


Hellepaita - status: kangas koskematon.


Pienen ihmisen lörppäpipo - status: kolme tai neljä kertaa aloitettu ja yhtä monta kertaa purettu mittavirheen vuoksi. Lanka kerällä.


Moebius-kauluri - status: neulottu yksi kerä kahdesta, mittavirhe havaittu (liian pitkä yksinkerroin, kaksinkerroin kuristaa). On tehtävä purku- tai sinnittelypäätös, huomattavasti viisaampaa olisi kuitenkin purkaa ja käyttää lanka johonkin varmasti toimivaan työhön.

Mutta on jotain sentään saatu valmiiksikin kuluneen vuoden aikana:


Villapaita (Ziggy).


Mekko (Nanson pikeeneulosta), paita (Marimekko).


Vuosia sitten valmistuneiden sukkien päättely.


Mekko oman kaupan kankaasta.


Oman kaupan kankaista nämäkin: paita sille pienelle (satama), hame itselleni (tiikeri).


Merinosta valmistui välikerrasto pienelle juuri ennen joulua.

Lisäksi valmistuneiden töiden joukossa on ainakin yksi body, paita kokoa 86 cm, juhlamekko, villamyssy itselle ja toinen nelikuukautisen koossa. Uudenvuoden lupaukseen voisikin lisätä sivulauseen, jossa luvataan myös kuvata valmistuneet työt tulevien sukupolvien iloksi & riemuksi.

Kommentit

  1. Tuossahan on jo ihmeen kiva liuta valmistuneita asioita!

    Heikon tuottavuuden tuskasteluja on täälläkin enkä siksi uskalla mennä lupaamaan mitään! Niin paljon on kesken ja kutkuttelevia ideoita pukkaa koko ajan vaan lisää! Ei varmaan elinaika riitä kaiken valmiiksi saattamiseen. :0 Pitäisi osata rajata ja keskittyä vaan yhteen juttuun kerrallaan kunnes se on valmis, mut ite ainakin kaipaan vaihtelua ja sitten aina vuoden päästä sama laulu... Kesken, kesken, kesken.


    VastaaPoista
  2. Heh, kuulostaapa tutulta :) mutta siinähän se lupauksen haaste onkin, kun noita ideoita pukkaa kovempaa vauhtia kuin entiset jaksavat kiinnostaa. Toivoisin että tämän vuoden aikana pääsisin edes hitusen eroon ikuisesta tavasta jättää puolet asioista puolitiehen.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit