Pätkäihmisen haalari


Projekti Pätkäihmisen Haalari saatiin päätökseen! Ja mahtuu sentään vielä päällekin. Kangas on jotain ysäri-Marimekkoa, trikoota siis tätini kaapin kätköistä (tehnyt välietapin äitin kaapin kätköissä). Ohje Suuresta käsityölehdestä parin vuoden takaa Anu Harkki-ajalta. Korvasin napit vetskarilla ja jätin hihan- ja lahkeensuuröyhelöt pois. (Kannattaa muutes pukea ryömimisikäinen pätkä mustiin, näkee milloin ja mistä on jäänyt imuroimatta.)

Itse seisoskelin viime perjantaina uloslähtöaikeissa vaatekaappini edustalla ja revin kuvainnollisesti hiuksia päästä. Kuka on ostanut kaikki kaapissa lojuvat rytkyt? Kaikesta päätellen joku pari vuotta nuorempi henkilö, jonka mielestä täydellinen asu illanviettoon on tunika tai "joku t-paita" ja farkut. Eli siis minä itse pari vuotta sitten, kun oli aikaa lorvailla vaatekaupoissa ja näemmä ostella iltarientovaatteita. Mutta ei siellä enää ollut mitään päällepantavaksi kelpaavaa. Arkivaatteita nyt on tullut päivitettyä tasaseen kirpparien avulla, mutta entä kun haluaa laittaa päälleen jotain hitusen koreampaa? Koin siis pienoisen lähestyvän kolmenkympin kriisin tuulahduksen (vasta ensi vuonna, vasta ensi vuonna...) yhdistettynä identiteettikriisiin. Rupeaisin ompelemaan mieleistäni kaapin täytettä heti, jos uskaltaisin edes toivoa, että ompelusprojektin puoliintumisaika tässä huushollissa olisi hitusen lyhyempi kuin pari kuukautta. Ja jos tietäisin, mitä se mieluinen on. Kankaitahan kuulkaas riittää.

P. S. Meillä on tämmönen takapihalla:


Tulivat laittamaan maalämpöä tähän räyskään. Siihen meneekin remonttirahat, mutta pääasia että saadaan lämpöä taloon. Se on tuo suorasähköllä lämmittäminen jotakuinkin sama kuin heittelisi setelinippuja uuniin.

Kommentit

  1. Sait haalarin valmiiksi. :) Miekin oon tuota kaavaa katellu sillä silmällä, mutten oo saanu aikaiseksi. Miullakin kävi sama ilmiö omalla vaatekaapilla...roudasinkin jo osan kirpparille. Mitähän se mieluinen olisi? Ja mitä ihmeen hienompia kuteita?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit