Kesän aloitus
Viikonloppuna pyörähdettiin hyvin onnistuneen polttariyllätyksen ohessa kesämummolassa keskellä Suomea niittämässä heinää ja voikukkaa. Tuntuu, että kesä on vasta juuri alkanut, vaikka tällä viikolla päivän pituus kohtaa jo taitekohtansa. Kotona pilkoin äidin mökiltä tuomat raparperin varret odottamaan marmelaatiksi keittämistä. Viime kesänä tein niistä chutneya, josko sitä koittaisi valmistaa tänäkin vuonna. Tässä vaiheessa kesää muistuvat muutenkin mieleen edellisvuotiset marja- ja hedelmäsäilykkeet, jotka kellarissa vielä odottavat nautintavuoroaan. Talvellahan niitä jo piti nauttia, mutta kun pääsevät joka vuosi unohtumaan.
p.s. Tuossa kyseisessä chutneyreseptissä on epäilyttävän paljon valkosipulia, kannattaa siis arvioida valkosipulin tarve itse.
Kommentit
Lähetä kommentti