RaparperimarmelaatiKesän ensimmäiset säilykkeet pyörähtivät purkkiin raparperimarmelaatin muodossa. Ohje on vanhasta kunnon Kotiruoka-kirjasta, josta löytyy miltei aina ohje tilanteeseen kun tilanteeseen. Kattilan pohjalle jääneet viimeiset marmelaatitilkat syötiin iltapalaksi pakasteesta kaivetun pullan päällä. Maalarinteippisuikaleet markkeeraavat eri mausteita, joita purkkeihin lisäsin: kanelia yhteen, inkivääriä toiseen, vaniljaa kolmanteen. Laitoin myös kardemummaa, mutta yhdistän hilloissa tuon mausteen niin voimakkaasti herukan kyytipojaksi, ettei tästä yhdistelmästä tainnut voittajaparia tulla. Harmittaa kun appelsiini unohtui kauppaan, sillä appelsiininkuori olisi ollut kokeilemisen arvoinen marmelaatimauste. Kun vielä saisi suunniteltua omat hilloetiketit... niinkuin on joka vuosi aikeena ollut.

Piti toivottaa hyvää juhannusta, mutta sitten unohdin julkaista tämän kirjoituksen ajoissa. Toivottavasti pyhät sujuivat siis leppoisasti.

Raparperimarmelaati

1/2 kg paloiteltua raparperia
vettä ryöppäykseen
1 dl vettä
1 kg hillosokeria

Huuhdo ja kiehauta raparperit. Kaada pois ryöppäysvesi. Lisää vesi ja sokeri. Keitä, kunnes raparperit hajoavat. Ota kattila liedeltä ja sekoita sitä vielä 5 minuuttia. Tölkitä, säilytä kylmässä.

Kommentit

 1. Kiitos tästä!
  Ihan ensin, wau, miten voivatkaan hillopurnukat näyttää hyviltä valokuvassa♥ Ihan ilman etikettejäkin.

  Taidan tänään hetimmin ryhtyä marmelaatin tekoon ohjeellasi. Juuri toissapäivänä mietin, että taas jäi valtaosa raparpereistä törröttämään yksinään nuukahtamiskohtaloaan odottamaan. Vain parit kiisselit tuli pyöräytettyä....

  Nyt huikkaan niille ilosanoman!

  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit