Huonon mielen lanka.


Kävin tänään paikallisessa lankaliikkeessä. Niitä on kaksi, ja koska toinen ei ollut auki, menin siihen toiseen. Hain jotain pienelle tyypilleni, jotain oikeansävyistä harmaata, ei liian paksua, pehmoista materiaalia joka ei kutita. Ja koska se ainut Rowan jota valitsemani liike sillä hetkellä hyllyissään kannatteli (vauva-alpakkaa ja merinoa, oih) oli liian paksua eikä valmis neulospinta miellyttänyt, poimin löytökorista tämän. Täydellisen värinen. Pehmeä. Sopivan paksuinen. Akryyliä. Akryyliä? Tiedän, jotain aivan kamalaa. Mutta myös lämmintä, eikä kutita pehmeää pientä poskea. Ja minulla sentään oli kiireellinen tarve tyydytettävänä. Neulontatarve, siis.

Kaupan myyjän mielestä kuitenkaan valintani ei ollut täysin valistunut. "Laatuhan tässä on sitten aivan eri", hän sanoi kassalla maksua vastaanottaessaan. Jälkeenpäin olen keksinyt montakin nasevaa kommenttia, kuten: "Olen pahoillani, mutta valikoimissanne ei tällä kertaa ollut mitään KALLIIMPAA". Oikeasti en sanonut muuta kuin että tämä nyt tällä kertaa sopii tarpeeseeni parhaiten. Mutta paha maku jäi suuhun, noinkin pienestä ja kenties ihan viattomasta huomautuksesta.

Jääneeköhän neulomatta tuo lanka. Aina kerää katsoessani muistan jälleen yhden tilanteen, jossa kaksi ihmistä tiskin eri puolilla eivät onnistuneet miellyttämään toinen toisiaan. Että jos oltais kilttejä toisillemme edes tämän pienen hetken jonka tässä nyt olemme kohdakkain, niin kummallakin voisi olla tästä eteenpäin vähän parempi päivä.

Kommentit

 1. Itsehän kävin Saimin oletettua maito-allergiaa varten kysymässä apteekista kalkkitapletteja nyt viikonloppuna.
  Täti ei olisi tahtonut myydä niitä kun "neutraalinmakuset ovat niin isoja pureskeltavia" ja "muissa on appelsiinin makuista makeutusainetta ja pakettikin on niin pieni, ettei siitä koviksi riitä".
  Jälkimmäinen oli justihin sopiva meille ja on maistunut.
  Vua. Seuraava satsi jostain toisesta apteekista. Ja ehkä vielä isommalla satsilla makeutusaineita.

  VastaaPoista
 2. Unohda myyjä ja tee jotain ihanaa kauniin lämpimänsävyisestä langasta. Viis noista, sammakoista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta. Vaikka valaisuolosuhteet nyt tuossa kuvassa hieman huijaavatkin, neutraali harmaa tuo lanka on oikeasti :) Mutta puikoillehan se jo sujahti.

   Poista
 3. Taidanpa tietää kummassa liikkeessä vierailit:/
  Itse olen jo useamman kerran pahoittanut mieleni ko. liikkeessä,
  joten niin akuuttia lankapulaa ei minulle enää tule että siellä
  asioisin.

  -Heppu

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit