Meni pikkelssiksiTekisi mieli laittaa tämä posti tunnisteen "Ei Mennyt Niinkuin Strömsössä" alle... mutta se olisi liian pitkä mahtuakseen tuonne sivupalkkiin. Hah hah. No mutta kuitenkin, tämä kuvasarja siis kertoo neljän karviaislitran ja muutaman muun ainesosan keittelystä Kotivinkin ohjeella - poimittu kait jostakin tämän elokuun numerosta, ei ole netissä - chutneyksi. Josta tulikin pikkelssiä. En ole ihan varma, onko vika minussa vai ohjeessa. Mutta veikkaan että ohjeessa, sikäli että tällä etikkamäärällä - jota oli puolet enemmän kuin jo aiemmin kokeillun raparperichutneyn ohjeessa - niin kutsutusta chutneysta tuli ihan liian etikkaista makuuni. Karviaisen kirpeys, jota chutney ehdottomasti olisi makeuden, etikkaisuuden, suolaisuuden ja mausteisuuden lisäksi kaivannut, peittyy kokonaan etikan maun alle. Nimesin siis pettyneenä säilyketuotteen uudestaan pikkelssiksi ja päätin ensi karviaisaikaan virheistäni oppineena muistaa seuraavat asiat:
- Kokeilen seuraavan kerran tehdä chutneyni edellämainitun raparperichutneyn reseptiä soveltaen, sillä tämä ohje oli hyvä.
- Jos jostain syystä päätän kokeilla uutta reseptiä, teen kokeiluerän ohjeen opastamalla marjamäärällä... enkä esimerkiksi, krhm, suorilta nelinkertaista ohjetta :P

Mutta minkäs teet! Minulla on pieni lapsi! Aikaa ei ole paljon käytettäväksi eri reseptien kokeiluun ja lukuisien säilyke-erien valmistukseen! (Loppuvuodatuksen voikin sitten laittaa tunnisteen "Ja Muita Hyviä Tekosyitä Tehdä Asiat Vasemmalla Kädellä" alle.)

P.S. Huomatkaa myös tyylikkäät, perinteiset maalarinteippi-nimikoinnit säilykepurkeissa. Ah, kaunista.

Kommentit

  1. Löysin sinut tänään Bambulan blogikilpailun kautta: tykkään!
    Kuvat on hyvät ja toi blogin kuvausteksti huippu.

    VastaaPoista
  2. Heippa vaan, tervetuloa (kiva että löysit!) ja kiitos! :) Koitetaan pitää taso samalla itseironian tasolla jatkossakin.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit