Kurpitsapiirakka
Seuraava kurpitsapiirakan ohje on löydetty reseptit.fi:stä, käytännössä kokeiltu ja laajalla testiryhmällä testattu. Tykkäsivät. Huom! Piirakka tuoksuu aivan samalle kuin monet tuoksukynttilät. Johtopäätös: kyllä ne tuoksukynttilätehtaalla osaavat. Huom nro 2: käytä mieluummin pienempiä kuin isompia sitruunoita. Koe-erään (kaksi piirakkaa, sillä kurpitsasosetta oli niin paljon) laitettiin isohkoja sitruunoita, mutta vähempikin sitruunaisuus olisi riittänyt.
Muarin kurpitsapiirakka
Taikina:
3, 5 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
125 gr voita
0, 5 dl sokeria
2-3 rkl kylmää vettä
Täyte:
6 dl kurpitsasosetta
1 dl sokeria
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
100 gr maustamatonta tuorejuustoa
0, 5 dl kuohukermaa
ripaus raastettua muskottipähkinää
ripaus jauhettua maustepippuria - oma lisäykseni, näyttävät ameriikan maalla tätä käyttävän kurpitsapiiraissaan
1/4 tl inkivääriä
½ tl kanelia
1 tl vanilliinisokeria
3 munaa
2 rkl ohrakasta tai maizenaa
Kuori kurpitsa, poista siemenet lusikalla kaapien ja paloittele hedelmäliha. Laita ne kattilaa, lisää vähän vettä ja hauduta pehmeäksi. Soseuta sauvasekoittimella tai ms. anna soseen jäähtyä.
Nypi pohjataikinaa varten vehnäjauho-suolaseos voihin. Lisää sokeri ja kylmä vesi.
Painele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Anna pohjan levätä jääkaapissa sillä aikaa, kun teet täytteen.
Käytä täytteen vatkaamiseen monitoimikonetta tai sähkövatkainta. Mausta kurpitsaseos sokerilla ja sitruunalla. Vatkaa sekaan tuorejuusto, kerma ja mausteet, tärkkelysjauho ja munat.
Esipaista pohjaa 200 asteessa n. 10 min.
Kaada täyte pohjan päälle ja jatka paistamista n. 30 min. tai kunnes täyte on hyytynyt.
Tarjoa piirakka huoneenlämpöisenä vatkatun creme vanillan kera. Maistuu myös sellaisenaan, toim. huom.
Kiitos Muari hyvästä ohjeesta!
Kommentit
Lähetä kommentti