Hyvää mieltä
Viikonloppuna tajusin, että nyt on hyvä. Tuli sellainen olo, että nyt tässä hetkessä minulla on kaikki tärkeä elämässä, ja tästä eteenpäin tuleva on vain plussaa. Eikä näin ole ollut aina, joten olen erityisen - no, kiitollinen kai. En osaa sanoa, miksi joskus ihmiset ja asiat menevät ristiin mutta tilanne lienee tuttu kaikille. En halua nykyiselläni vatvoa, sillä huonoista ajoista on jo vuosia aikaa eikä vatvominen synnytä muuta kuin ongelmia joita ei alunperin ollut edes olemassa. Sen sijaan koitan keskittyä pieniin asioihin ja koen hyvää mieltä, kun löydän tavallisesta ruokakaupasta hyvää kahvia mutteripannuun (Segafredon Emozioni). Hyvää mieltä tuottaa onnistunut ruoka yksinkertaisista aineksista improvisoiden valmistaen. Hyvä mieli tulee, kun poistaa olohuoneesta yhden huonekalun ja oikein yllättyy, kuinka se avartaa koko huoneen. Hyvä mieli on silloin, kun tunnistaa kädenjälkensä eikä koe kritiikin tarvetta vaikka parantamisen varaa olisikin. Hyvä mieli tulee siitä, kun on jollekin tärkeä (verrattuna siihen että on yhdentekevä monille).

Kiitos hyvän mielen haasteesta, Lilli! En nyt pistä haastetta spesifisti eteenpäin, mutta sen saa tästä napata ken haluaa.

Kommentit

 1. Hyvä mieli tulee yllättävistä, usein pienistä ja arkisista asioista, kun niitä vain viitsii pysähtyä katsomaan, ajattelemaan. Minulle tuli tänään hyvä mieli, aamulla, kun mies oli ennen töihin lähtöään keittänyt kahvit valmiiksi, kun aurinko kurkisti verhonraosta, radiosta soi kotiin ajellessa mukava laulu, kotona nuorin lapsi oli siivonnut oma-aloitteisesti huoneensa ja kun mies iski silmää.
  ps. sulla on aivan äärettömän makee nojatuoli. Siitäkin tulin hyvälle mielelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valmiiksi keitettyä aamukahvia ei kyllä paljon mikään voita. Mutta tuo korkeaselkäinen uuden verhoilun tarpeessa oleva istuin vai ikealainen? Molemmat ovat kyllä oikein mukavia :).

   Poista
 2. Heippa,

  edellä kommentoineen Wenlamon blogista löysin tänne, ja sieltä täältä pikatutusmislukemista harrastin. Ja ilahtuneena huomasin, että asut Joensuussa!! Niiltä nurkilta miekin olen lähtöisin :)! Palailen paremmalla aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa :) Joen kaupunkiin kaikki tiet tuntuvat vievän tai tuovan, kuten meidän tapauksessamme. Tai sitten Ilomantsiin, jossa joka toisella suomalaisella näyttää kokemukseni mukaan olevan mummo.

   Poista
 3. Hihi, äitini on syntynyt Ilomantsin Möhkössä :)! Itse olen asunut Kiteellä, Polvijärvellä ja Joensuussa, mutta käynyt syntymässä Hesassa asti :)!

  VastaaPoista
 4. se korkeaselkäinen :)
  Mäkin tykkään aivan tajuttomasti valmiiksi keitetyistä kahveistä.

  VastaaPoista
 5. Teillä on niin nättiä :) kauniita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos. Oikeasti meillä on lähinnä sotkuista mutta onneksi kameran silmä näkee vain sen mitä sen käskee näkeä :P

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit