KudetyynyPuolisen kiloa trikookudetta varmaan riittää. Omaa menekkiä nyt kun en muista. 37 silmukkaa ja noin 34 kerrosta sileää neuletta suljettuna neuleena riittää 40x40 cm tyynyyn. Puikkokoko 10 (muistaakseni), puikkojen malli pyörö. Saa tehdä myös paksuilla sukkapuikoilla (kyllä, niitä on olemassa) jos niin tykkää. Tai tee alkuun pieni testineule niin löydät sen sinua eniten miellyttävän puikkokoon. Itse tykkään tuollaisesta napakasta, puikot saattoivat olla jopa kasit.

Silmukat luodaan tällä Magic cast-on -tyylillä kahdella puikolla, jolloin saa valmiiksi suljetun pohjan tyynynpäälliseensä. Tämän jälkeen jatkoin nörttinä neulomista ainakin muutaman kerroksen ajan neuloen suljettua neuletta kahdella puikolla, mutta siihen en nyt keksi ohjetta mistään internetistä. Muistaakseni kuitenkin siirryin neulomaan ihan normaalisti pyöröpuikoilla, kun hokasin että se on, öh, helpompaa. Kun kerroksia on riittävästi, sujautin tyynyn neuloksen sisälle ja päättelin silmukat kaksi kerrallaan - vastakkaisilta reunoilta - niin, että neulosputki sulkeutui samalla. Näin saat kestopäällisen jota ei paljon vaihdella; lisäämällä toiseen reunaan napit tms. kiinnitysmekanismin saat päällisen välillä tyynystä irtikin.

Kommentit

 1. Jaahas, pitää vissiin ryhtyä kudetyynyjä tekemää. :)
  p.s. siulle on tunnustus miun blogissa. Käy nappaamassa jos nappaa.

  VastaaPoista
 2. ompas kaunis, yksinkertainen tyyny!

  VastaaPoista
 3. Moi Annaaa, kävin maanantaina kurkkaamassa Landen ikkunaa kun se oli kiinni ;)

  Ja kiitokset tyynykommenteista. Se on helppo & hyvännäkönen kotikäsityö.

  VastaaPoista
 4. Moimoi, voi että, tule joskus uudestaan kun ollaan auki. Itsekin ajattelin neuloa muutaman mukavan tyynyn jakka remppa rupeaa helpottamaan. Kude materiaalina hyvä ja paksu, ei tullut edes mieleen. :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit