BiscottiHihat kiinni mutta viimeistelemättä, nuha nenässä. Vielä kaula-aukon muotokaitaleet ja alushameen tuunaus. Puhun siis meneillään olevasta mekkoremontista, siitä voi lukea aiemmista posteista. Flunssasta huolimatta pitää ottaa taukoa ompelusta välillä ja maistella vaikkapa suklaa-appelsiinibiscotteja joita tekaisin tuossa reilu viikko sitten. Maistuvat hyvältä kahviin dipattuna, ja hyvin näyttävät maistuvan myös heille, jotka eivät vielä kahvia juo. Ohje on Trish Deseinen Chocolate-kirjasta, suomennettu näköjään nimellä Haluan Suklaata! Heh. Lisäsin alkuperäiseen ohjeeseen appelsiininkuorta, sillä se sopii minusta hyvin yhteen tumman suklaan kanssa ja kuten edellisessä postissa mainitsinkin, kärsin ankarasta valmiiden ohjeiden muuntelupakosta.


Suklaa-appelsiinibiscotit

225 g sokeria
75 g pehmeää voita
4 kananmunaa
1 tl vaniljauutetta (uutteen puutteessa käytin vastaavan määrän vaniljasokeria, sitä voi laittaa kyllä varmaan tuplasti tuon määrän)
210 g jauhoja
3 rkl leivinjauhetta
250 g tummaa suklaata muruina
1 appelsiinin kuori raastettuna

Vatkaa sokeri ja voi. Lisää kananmunat yksitellen, sitten vanilja. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää taikinaan. Viimeisenä lisää suklaa ja appelsiininkuori. Muotoile taikinasta kaksi 25 x 10 cm kokoista suorakaidetta, jäähdytä noin puoli tuntia. Paista noin 25 minuutin ajan 180 asteessa. Jäähdytä kaakkuja hetki (n. 10 minuuttia) ja leikkaa sitten kutakuinkin 2 cm paksuisiksi viipaleiksi vinottain. Laske uunin lämpötila 150°C:een ja paista siivuja kyljellään kummaltakin puolelta vielä 5-8 minuuttia.


Tämähän oli sitten itse tekemäni pikakäännös ohjeesta, minulla kun on tuo opuksen englanninkielinen versio. Toivottavasti siitä saa jotain tolkkua. On hyvä kirja muuten.

Kommentit

Suositut tekstit