Maailman helpoin mekko


Tässäpä helppo kesämekko tällaiselle hätähousulle kuin minä. Ja jos tykkää pukeutua toogaan, mutta siitä en ole vielä ihan niin varma. Mekolla oli niin kiire valmistua, että jätin reunojen huolittelut väliin... mutta onneksi trikoo ei juuri purkaudu.


Materiaalina on kaapin kätköistä löytynyt omatekoinen painokangas jotakuinkin neljän vuoden takaa. Täysleveästä ja noin 70 cm pitkästä kangaskappaleesta ommellun mekon rakenteen (joka muuten pitkälti mukailee erästä viimeisimmän Käsityölehden mallia) näettekin oheisesta kuvasta. Ja seuraavasta kuvasta näkyy se, etten malttanut edes silittää valmista mekkoa ennen kuvaamista:


No, mitäpä pikku rypyistä, kun vaate toimii hyvin ja on hätähousunkin mielestä nopeatekoinen. Vyön letitin trikookuteesta, jota tekstiilimuotoilijalla näyttää pyörivän joka nurkassa. Sattui löytymään vielä sopivan väristäkin.


Imetän parhaillani, ja tuossa taannoin huomasin, että osa vaatekaappini luottoyksilöistä olivat muuttuneet hieman epäkäytännöllisiksi. Mietin, että aika täydellinen rakenne mekkoon, jossa voi imettää, olisi sellainen, jossa osan tai koko olkasauman saisi halutessaan aukaistua. Testasinkin siis olkasauman korvaamista painonapeilla juhannukseksi tekemääni mekkoon, ja olin lopputuloksen toimivuuteen sangen tyytyväinen. Ainoat kaupasta löytämäni painonapit ovat kuitenkin ohuelle trikoolle hieman liian raskaat, ja nappeja aukoessa kangas repeytyy. Kannattaa siis laittaa nepparien kohdalle tukikangas, jolloin kangas kestää paremmin. Jep jep, tiedän: jollekin vähemmän hätäiselle tämä seikka on varmaan ihan itsestään selvyys.

Neppariratkaisun avulla voin paitsi imettää kätevästi missä tahansa, myös pitää mekkoa useammallakin eri tavalla, kuten:


näin, kun illalla tulee kylmä


tai näin, kun tuleekin taas kuuma


Tai vaikka näin, jos ei tarvitse juosta mihinkään.

Mutta tänään mekko jää kotiin. Kolmenkymmenen asteen helteeseen mekossa on kuitenkin liian paljon kangasta. Enkä minäkään pistä nokkaani ulos ennen kolmea, sillä olen nahkani jo kerran tänä kesänä polttanut. Tuo tyhmyyden huipentuma oli kiitos tarpeeksi kertaalleen koettuna.

Kommentit

Suositut tekstit