Tykkään viinimarjahillon kirpeydestä. Keittelin viime kesän lopulla maustettuja herukkahilloja sekä punaisista että mustista herukoista muistaakseni ihan hillosokeripussin ohjeella kovakuorisille marjoille. Mausteeksi laitoin kardemummaa ja kokeeksi joihinkin purkkeihin vaniljaa ja tähtianista. Lisäsin mausteet vasta purkitettuun hilloon, sillä hillot maustuvat kyllä purkissakin ja näin pystyy kokeilemaan eri maustevaihtoehtoja.

Noh. Viimevuotisia hillojahan taitaa vieläkin olla syömättä. Vaikka ovatkin hyviä. En - ainakaan vielä - ole siis hillonkeittopuuhiin ryhtynyt, mutta punaiset viinimarjat sentään keräsin pois tänään. Marjat mahtuivat kolmeen pakasterasiaan ja siirtyivät kylmempiin olosuhteisiin myöhempää käyttöä odottelemaan. Onneksi marjapensaita ei omassa pihassa ole tuon enempää, kun mökiltä niitä löytyy sitten sitäkin enemmän. Mainittakoon tässä yhteydessä että äidilläni on kaksi kovassa käytössä olevaa isoa arkkupakastinta.

Kommentit

  1. Oi, mie niin ootan että keittiö valmistuu niin pääsee hillojen keittoon. Tuolla rempan keskellä ei oikein hotsita keitellä.

    VastaaPoista
  2. Hö. Mie oon missannu koko Nuppulinnan! Asia korjattu ja lukulistalle lisättäköön.

    VastaaPoista
  3. Enpä mie sitä oo kauheesti markkinoinu. :) Omaa pientä kivaa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit