Ensikylvö


Siellä ne kevään ensimmäiset siemenet nyt muhivat vessapaperi- ja talouspaperirulliensa kätköissä. Kokeilin ensi kertaa kyseisen materiaalin käyttöä siementen idätykseen, katsotaan nyt miten pitkään rullat pysyvät kuosissaan. Tulossa on paprikaa ja tomaattia - valkoista, sinipunaista, sydämen muotoista ja maailman makeinta kirsikkatomaattia. Kyllä, meillä on nyt panostettu tähän tomaattiasiaan.

Kommentit

 1. Kuinka monta siementä laitat per rulla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kaks vaan. Enkä tiedä että heitänkö toisen menemään koulintavaiheessa, yleensä en raaski luopua taimista ellei ole ihan todella kitukasvuisia.. Nämä on muuten kaverinkaverin kautta saatujen ohjeiden mukaan BIODYNNAAMISESTI oikeaan kuunvaiheen aikaan multaan nakattuja, katsotaan onko sato tänä vuonna sen mukainen eli _aivan_mieletön_ ;)

   Poista
 2. Mie laitoin viime keväänä wc-paperirulliin kasvamaan ja tänä vuonna en sitä "virhettä" toista. Mokomat menivät homeeseen. Pelkästä sanomalehdestä tehdyt muotit oli parhaita. Nyt en vaan muista olik osiitä homeesta jotain haittaa. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa, aika siis näyttää miten noille törpöille käy. Ihan huvikseni päätin tätäkin testata, noita muovisia törppöjähän olisi jo valmiiksi aiemmilta vuosilta enemmän kuin tarpeeksi.

   Poista
 3. Mie olen niin noviisi näissä hommissa, joten miulla on lupa kysellä tyhmiä. :D

  Millaisia on sanomalehdestä tehdyt muotit?

  Jos laittaa vaan pari siementä per tötsä, niin voiko loput siemenet käyttää ensi vuonna?

  Lupasin Martille, etten ota mitään projektia häiden jälkeen ainakaan ennen juhannusta. Hipheijaa, tässä taas mennään.:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja mie oon niin urvelo että on lupa vastata viikkotolkulla myöhässä.. :P sori. Sanomalehdestä voi tehdä istutusmuotteja sellaisen puupalikan avulla, itse en ole koskaan tehnyt. Siemenpussista riittää yleensä moneksi vuodeksi, jos ei ole kovin iso puutarha ;). Pussiin on merkitty aina siementen säilyvyys, joka taitaa olla jotain parin vuoden kieppeillä yleensä. Senkin jälkeen siemenet voivat vielä itää, mutta itävyysprosentti laskee.

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut postaukset